Tort cu capsuni si kiwi

de lilik in Torturi, 13 Iul 2013 | 11842 vizualizari

 

Am facut acest tort pentru o cunostinta de ziua sotului ei.Este un tort pentru 20 de persoane si de la toti am primit numai laude :D
Incercati-l cu incredere ca-i grozav.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 10 oua
  • 2 pahare cu zahar
  • 2 pahare cu faina
  • 2 vaniline
  • un praf de sare
  • 10 linguri ulei
  • Pentru crema:
  • 8 galbenusuri
  • 1 litru de lapte
  • 120 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 2 pliculete vanilina
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 4 linguri zahar pudra.
  • Alte ingrediente:
  • 7-8 kiwi(depinde cat sunt de mari)
  • 600 gr capsuni
  • Pentru sirop:
  • 600 ml apa
  • 150-200 gr zahar(depinde cat il vreti de dulce)
  • 150 ml limoncello
  • Pentru decor:
  • 500 ml frisca lichida
  • kiwi
  • capsuni
  • ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni si kiwi:

Am folosit o tava de 35X 25 cm.

Prima data pregatiti blatul:

-separati albusurile de galbenusuri si bateti albusurile cu zaharul si praful de sare ca pentru bezea,apoi adaugati pe rand galbenusurile,uleiul si la sfarsit vanilina si faina cernuta.

-omogenizati si puneti compozitia obtinuta in tava unsa si tapetata cu faina,apoi dati la cuptorul incins la 180° pana trece testul scobitorii,apoi lasati sa se raceasca.

Intre timp pregatiti crema:

-mixati putin galbenusurile cu zaharul, incorporati faina si la sfarsit puneti laptele si vanilina,dupa care puneti pe foc si lasati sa fiarba la foc mic pana se ingroasa crema,apoi dati deoparte si lasati sa se raceasca.

-intre timp mixati smantana pentru frisca cu cele 4 linguri de zahar pudra,apoi amestecati-o cu crema rece.

Pregatirea siropului:

-puneti pe foc apa cu zaharul pana se topeste zaharul,apoi dati deoparte si adaugati limoncello,apoi lasati sa se raceasca.

Curatati kiwi si ii taiati feliute,spalati,uscati si curatati coditele la capsuni,apoi le taiati feliute si pe acestea.

Asamblarea tortului:

-taiati blatul in 3 parti egale,apoi puneti pe un platou o parte,o insiropati si deasupra asezati feliile de kiwi,apoi jumatate din crema,acoperiti cu alt blat,insiropati si deasupra asezati feliile de capsuni si restul de crema iar la sfarsit acoperiti cu blat si insiropati.

Lasati tortul la rece o noapte,iar a doua zi il decorati cu frisca batuta,kiwi,capsuni si decoruri facute cu ciocolata neagra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si kiwi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ananas